Pikantne kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne kopytka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

100 gramów

null

1 sztuka

1 szklanka

null szklanek

1

null

1 łyżka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki połącz z mąką, jajkiem, serem żółtym. Dodaj pieprz i pokruszoną kostkę Knorr. Wyrób ciasto.

Krok 2

Stolnice posyp mąką, z ciasta uformuj wałek, spłaszcz go nożem i pokrój ukośne kluski. Gotuj we wrzącej wodzie. Ugotowane wyjmuj łyżką cedzakową.

Krok 3

Natkę posiekaj, nasiona upraż na patelni. Przesmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj pestki słonecznika i natkę. Kopytka podawaj okraszone boczkiem z dodatkami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mini pizza
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej