
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj.
Krok 2
Zmiel ziemniaki, a następnie dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.
Krok 3
Uformuj wałek, odrobinę go spłaszcz i krój ukośnie nożem.
Krok 4
Kluski gotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Przed podaniem polej masłem z bułką tartą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej