Delikatne kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne kopytka

Autor: magdaschulen

ratingratingratingratingrating

3

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane i wystudzone ziemniaki ugnieść. Włożyć do miski.

Krok 2

Ugniatać ciasto dodając po trochę mąki , tak aby ciasto nie było ani za twarde, ani za luźne. Ciasto nie może się kleić.

Krok 3

Pokroić kopytka, gotować na osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powirzchnię.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziołowe kopytka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej