
Składniki
1.25 kilograma
2 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Dodaj jajka, mąkę i ser.
Krok 3
Zagnieć ciasto, podziel na części i utocz ręką wałeczki. Lekko spłaszcz, pokrój na ukośne kawałki.
Krok 4
Przygotowane kopytka ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz, posyp ziołami i polej roztopionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej