
Składniki
3 łyżeczki
1 łyżka
200 mililitrów
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
26 sztuk
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawę rozpuść w 0.5 szklanki gorącej wody. Nasącz nią lekko 16 biszkoptów. Wyłóż dno tortownicy o średnicy 20 cm i wstaw do lodówki.
Krok 2
Mascarpone wymieszaj ze śmietanką, cukrem i aromatem śmietankowym.
Krok 3
Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Zmiksuj z masą serową.
Krok 4
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, wlej do masy czekoladowo-serowej i ponownie zmiksuj.
Krok 5
Pozostałe biszkopty pokrój na 3 części. Nasącz w reszcie kawy. Wraz z orzechami nerkowca(kilka odłóż) dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
Krok 6
Masę serową wyłóż na schłodzony biszkoptowy spód. Wierzch ciasta udekoruj startą czekoladą i orzechami nerkowca.
Krok 7
Ciasto wstaw na 2 godziny do lodówki. Wyjmij 10 minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej