Sernik biszkoptowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik biszkoptowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

1 łyżka

200 mililitrów

2 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

0.5 szklanki

26 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę rozpuść w 0.5 szklanki gorącej wody. Nasącz nią lekko 16 biszkoptów. Wyłóż dno tortownicy o średnicy 20 cm i wstaw do lodówki.

Krok 2

Mascarpone wymieszaj ze śmietanką, cukrem i aromatem śmietankowym.

Krok 3

Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Zmiksuj z masą serową.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, wlej do masy czekoladowo-serowej i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Pozostałe biszkopty pokrój na 3 części. Nasącz w reszcie kawy. Wraz z orzechami nerkowca(kilka odłóż) dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.

Krok 6

Masę serową wyłóż na schłodzony biszkoptowy spód. Wierzch ciasta udekoruj startą czekoladą i orzechami nerkowca.

Krok 7

Ciasto wstaw na 2 godziny do lodówki. Wyjmij 10 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka bałkańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej