Chińskie ciasteczka ryżowe - Chinese rice cookies
łatwe
142 osoby zapisały

Składniki
10 dekagramów
2 sztuki
125 gramów
0.4 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy.
Krok 2
Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 3
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).
Krok 4
W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).
Krok 5
Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej