
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew, cebulę oczyść i obierz. Pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w paski.
Krok 2
Na oliwie na małym ogniu usmaż ziemniaki (tak, by były miękkie), cebulę i marchewkę.
Krok 3
Gdy warzywa z patelni będą już usmażone, dodaj paprykę i smaż jeszcze 3-4 minuty, cały czas mieszając.
Krok 4
Jaja roztrzep z mini kostkami pietruszki Knorr, oregano i pieprzem.
Krok 5
Wlej na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj i całość smaż 4 minuty. Przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 4 minuty. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej