Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką

Autor: zabulka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

beza:

1 szklanka

5 sztuk

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: ubijamy 5 białek (na sztywno) dodajemy 5 żółtek, cukier i olej wymieszany z octem.

Krok 2

W osobnej misce mieszamy mąki + proszek do pieczenia. Do jajek wrzucamy mąki, proszek i mieszamy drewnianą łyżką (INACZEJ NIE WYJDZIE). Mieszamy mniej więcej 2-3 min. Wlewany do formy. Nie musi być posmarowana tłuszczem, ale ja daje troszkę oleju i rozprowadzam po całej blasze i posypuję bułką.

Krok 3

Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min. Po upieczeniu od razu wyjmujemy na deskę.

Krok 4

PIERZYNKA: brzoskwinie (6-7 połówek) układamy na biszkopcie. Ubijamy 4 białka i dodajemy cukier. Na pokrojone i rozłożone na biszkopcie brzoskwinki wlewany białka i wstawiamy do pieca (który cały czas chodzi rozgrzany) na 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy, odstawiamy na 10 min i gotowe ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej