
Składniki
3 łyżki
7 łyżek
1 szczypta
8 sztuk
8 sztuk
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko w proszku rozdrabnaimy blenderem, dodajemy mleczka kokosowego, słodzik, aromat i miksujemy tak by powstała gładka dość gęsta masa.
Krok 2
Formujemy z niej „placuszki” na których układamy malinkę z migdałem w środku i tak zawijamy by powstał okragły kształt.
Krok 3
Kuleczki obtaczamy we wiórkach kokosowych albo w białej posypce do ciast i chowamy do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej