
Składniki
500 mililitrów
300 gramów
100 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1 warstwa- Na blasze wyłożyć herbatniki. Przygotować 1 budyń. Na herbatniki rozłożyć budyń.
Krok 2
2 warstwa-Nałożyć kolejną warstwę herbatników rozsmarować połowę masy krówkowej.
Krok 3
3 warstwa- Na masę krówkową (z 2 warstwy). Kolejno wyłożyć połowę rozpuszczonej czekolady,
Krok 4
4 warstwa- na to kolejna porcja herbatników. Teraz ze śmietany 30% zrobić bitą śmietanę (np. mikserem). Bitą śmietanę rozlać na herbatniki.
Krok 5
5 warstwa- Kolejna warstwa herbatników na to reszta budyniu.
Krok 6
6 warstwa- Herbatniki i reszta masy krówkowej.
Krok 7
7-warstwa (ostatnia)-Herbatniki i na to reszta rozpuszczonej czekolady.
Krok 8
Teraz wstawić do lodówki na 1h.(Zimą można wystawić na dwór/balkon na ok pół godziny). Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej