Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nie wychodź z kuchni nawet na chwilę. Nie dzwoń do przyjaciółki. Nie zerkaj na mecz.

Krok 2

wymagają twojej uwagi – inaczej po prostu się spalą.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Nie włączaj termoobiegu. Roztop masło w rondelku.

Krok 4

Tosty mocno rozwałkuj, wytnij z nich kółka dużą szklanką (kółko musi być tak duże, aby

Krok 5

wypełnić cały dołek formy na muffiny). Dołki formy posmaruj stopionym masłem, ułóż

Krok 6

w nich tosty, posmaruj je po wierzchu masłem. Piecz 8-10 minut. Przygotuj nadzienie:

Krok 7

pokrój cebulę w cienkie talarki i smaż, aż będzie rumiana i bardzo zmniejszy objętość.

Krok 8

Pokrój w paseczki pomidory, dodaj je do cebuli. Smaż razem jeszcze 5-10 minut. Dodaj

Krok 9

pokruszoną minikostkę bazyliową, przypraw tymiankiem oraz solą i pieprzem. Duże

Krok 10

porcje nadzienia nakładaj do upieczonych tostowych koszyczków i posypuj orzechami.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące tarteletki z cebulką, pomidorami suszonymi i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej