Pianka z buraków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pianka z buraków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
110 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

100 mililitrów

5 sztuk

1 sztuka

40 gramów

40 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki ugotuj na miękko, zalej octem i schłodź. Następnie obierz je i zmiel.

Pianka z buraków  - Krok 1

Krok 2

Do malaksera włóż buraki, śmietankę i jajka. Całość dokładnie zmiksuj. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.

Pianka z buraków  - Krok 2

Krok 3

Filiżanki posmaruj masłem, wlej masę buraczaną do 1/3 ich wysokości. Filiżanki włóż do blaszki.

Pianka z buraków  - Krok 3

Krok 4

Napełnij wodą filiżanki do połowy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piecz 30 minut. Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z jogurtem, śmietaną i ziołami. Podawaj do pianki.

Pianka z buraków  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pianka z buraków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta szparagowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pianka z buraków Pianka z buraków

Buraki ugotuj na miękko, zalej octem i schłodź. Następnie obierz je i zmiel.