Tartaletki z cukinią
i czarnymi oliwkami
trudne
100 osób zapisało

Składniki
40 dekagramów
2 sztuki
0.5 sztuki
0.25 szklanki
13 dekagramów
3 łyżki
2 sztuki
20 sztuk
15 dekagramów
125 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę do miski. Dodaj sól, pieprz oraz margarynę i rozetrzyj dokładnie w mące palcami. Rozmieszaj jajko z wodą i wlej do mąki z margaryną. Zagnieć ciasto. Jeśli będzie zbyt suche, dolej jeszcze wody. Owiń ciasto folią i włóż na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wyjmij ciasto z lodówki. Rozwałkuj cienko i wyłóż nim foremki do tartaletek. Nakłuj ciasto na dnie foremki kilka razy widelcem. Piecz 8 minut do momentu, kiedy tartaletki nabiorą złotego koloru.
Krok 3
Rozpuść 0,5 kostki Knorr w 0,25 szklanki wrzątku.
Krok 4
Pokrój w plasterki cukinię i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj oliwki i bulion. Duś na dużym ogniu do momentu, gdy bulion odparuje.
Krok 5
Pokrój ser na plasterki. Następnie wymieszaj śmietanę z 2 jajkami. Dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach czosnek Knorr.
Krok 6
Napełnij tartaletki cukinią z oliwkami, rozłóż na wierzchu plasterki sera i zalej sosem ze śmietany i jajek. Piecz 20 minut. Dopraw do smaku i podawaj ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej