Rolmopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolmopsy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

150 mililitrów

1 pęczek

250 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

4 ziarna

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty śledzi nacieramy przyprawą uniwersalną typu Delikat. Marchew i por oczyszczamy, myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w pół plastry a por kroimy w krążki. Mieszamy białe wino i ocet w jednym naczyniu i zagotowujemy z cebulą i przyprawami.

Krok 2

Dodajemy pokrojone warzywa.Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Zalewamy filety śledziowe zalewą winno-octową. Siekamy koperek i dodajemy do śledzi, studzimy.

Krok 3

Ogórki kiszone kroimy wzdłuż, kładziemy na środek każdego fileta, zwijamy. Spinamy 2 wykałaczkami. Rolmopsy powtórnie przekładamy do zalewy i zostawiamy na 4 dni. Podajemy je bezpośrednio po wyjęciu z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolmopsy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej