Omlet muślinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet muślinowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek.

Krok 2

Białka ubij z dodatkiem soli na sztywna piane.

Krok 3

Żółtka połącz ze śmietaną.Do żółtek dodaj pianę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przygotowaną masę wylej na dobrze rozgrzaną patelnie. Podajemy z dżemem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet muślinowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej