
Składniki
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
6 sztuk
3 łyżki
1 łyżka
200 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg przetrzyj przez sito i wymieszaj z mlekiem.
Krok 2
Żółtko utrzyj z cukrem i mieszaj z twarogiem. Dodaj cukier wanilinowy i ucieraj aż powstanie jednolita masa.
Krok 3
Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj potem żółtka i przesianą mąkę i wymieszaj delikatnie.
Krok 4
Na rozgrzaną patelnie wlewamy masę jajeczną i ogrzej na średnim ogniu. Gdy spód omletu będzie zarumieniony przewróć.
Krok 5
Gdy będzie dobrze ścięty ściągamy i wkładamy twaróg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej