
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
30 gramów
0.25 pęczka
2 łyżki
2 plastry
1 sztuka
50 mililitrów
6 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki, obierz. Łodygi pokrój na kawałki długości 2 cm, główki pozostaw w całości. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę, marchew i łodygi szparagów i smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj starty parmezan, pokrojoną szynkę, pokruszoną kostkę pietruszkową, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
Krok 4
Jajko roztrzep ze śmietaną i wlej na patelnię. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż jajko się zetnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej