Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

2 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 1

Krok 2

Cebulę podduś na 2 łyżkach oliwy. Jajka ubij z rozmarynem, natką i serem. Dopraw przyprawą Knorr.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 2

Krok 3

Dodaj ziemniaki, parówki i połowę cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 3

Krok 4

Resztę oliwy rozgrzej, wlej masę jajeczną z dodatkami i smaż pod przykryciem, aż masa częściowo się zetnie.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 4

Krok 5

Postaw patelnię z omletem pod grillem w piekarniku i dopiecz, obłóż resztą ciepłej cebuli.

Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczany omlet z czerwoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaczany omlet z czerwoną cebuląZiemniaczany omlet z czerwoną cebulą

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a potem pokrój w kostkę. Cebulę i parówki pokrój w półplasterki.