
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiel mięso i namoczoną, odciśniętą bułkę. Dokładnie wymieszaj z pokruszonymi mini kostkami, jajkiem i przyprawami. Formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtocz je w mące.
Krok 2
W dużym garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Wkładaj pulpety do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Krok 3
Sos borowikowy Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu: wymieszaj z 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj jeszcze przez minutę.
Krok 4
Pulpety podawaj polane sosem, z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej