Knedle z bułki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle z bułki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3

2 sztuki

6

250

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Bułki pokrój w kostkę grubości 1 cm. Przełóż do miski.

Krok 3

Dodaj jajka, posiekaną natkę oraz bulion warzywny. Wymieszaj i wyrób jednolitą masę.

Krok 4

Rozłóż duży kawałek folii spożywczej. Nałóż połowę masy i uformuj wałek. Następnie zawiń ścisło w folię, końce zwiąż. Z drugą połową masy zrób to samo.

Krok 5

W garnku zagotuj wodę, włóż batony do wrzątku, zmniejsz ogień i gotuj 45 minut.

Krok 6

Wyjmij z wody i wystudź w folii. Gdy będą już zimne rozetnij folię i krój grube plastry grubości 2 cm. Podawaj polane grzybowym sosem.

Krok 1

Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle z bułki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Babka Wielkanocna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej