Knedle ziemniaczana z twarogiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle ziemniaczana z twarogiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

1 sztuka

null

1 łyżka

1.5 szklanki

0.2 sztuki

300 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepuść ser przez maszynkę, po czym dodaj żółtko, masło i cukier. Utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Dokładnie umyj ziemniaki, opłucz, ugotuj, odcedź, ostudź, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Dodaj mąkę, jajko.

Krok 4

Pokrój na kawałki. Każdy kawałek ciasta spłaszcz, po czym do środka włóż nadzienie, zlep i uformuj zgrabne kulki.

Krok 5

Knedle wrzucaj partiami do wrzącej, osolonej wody. Przykryj i gotuj.

Krok 6

Wyjmij łyżką, przelej gorącą woda i odsącz. Oprósz bułką tartą i masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle ziemniaczana z twarogiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej