Knedle ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle ze śliwkami

Autor: cichoola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

250 gramów

0.5 kilograma

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Odlożyć na bok 1/4 ilości ziemniaków i w te miejsce dodać mąkę ziemniaczaną.Dodać pozostałe ziemniaki. Zagnieść.

Krok 2

Formować płaskie placuszki , ułożyć na nich połówkę śliwki i utoczyć knedla.

Krok 3

Zagotować osoloną wodę, gotować na małym ogniu od moment wypłynięcia przez ok 5 minut. Gotowe polać śmietaną , posypać cukrem i cynamonem. SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej