
Składniki
50 gramów
50 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłko pokrój w drobną kostkę. Żurawinę razem z cukrem i jabłkiem gotuj na małym ogniu do momentu uzyskania gęstego sosu.
Krok 2
Gdy sos będzie gotowy, wymieszaj dokładnie z chrzanem, przełóż do miseczki i podawaj jako dodatek do wędlin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej