Chutney jabłkowy z Bengalji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney jabłkowy z Bengalji

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 gramów

6 sztuk

1 sztuka

500 mililitrów

1 łyżeczka

50 gramów

500 gramów

16 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir, cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Obierz i pokrój jabłka, gotuj w occie z dodatkiem cukru, do czasu gdy będą miękkie.

Krok 3

Dodaj imbir, cebulę i czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Gotuj bez przykrycia przez 20 minut, mieszając często drewnianą łyżką .Po ostudzeniu przełóż do słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney jabłkowy z Bengalji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej