
Składniki
120 gramów
3 łyżeczki
null
1 sztuka
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wysokiej miski dodać po kolei składniki. Następnie wymiksować. Aż do uzyskania gęstego ciasta.
Krok 2
Następnie na łyżeczkę nałożyć ciasto na papier (JAN) i wyrabiać aby kształt był kółka ,ale żeby nie były zbyt dużo.
Krok 3
Gdy już nałożyliśmy ciasto na papier na ciasteczka kładziemy masło czekoladowe. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 - 20 min na 180 C. Na koniec ciasteczka można udekorować cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej