Ciasteczka pani Nutelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka pani Nutelli

Autor: juliagotuje

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

3 łyżeczki

null

1 sztuka

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiej miski dodać po kolei składniki. Następnie wymiksować. Aż do uzyskania gęstego ciasta.

Krok 2

Następnie na łyżeczkę nałożyć ciasto na papier (JAN) i wyrabiać aby kształt był kółka ,ale żeby nie były zbyt dużo.

Krok 3

Gdy już nałożyliśmy ciasto na papier na ciasteczka kładziemy masło czekoladowe. Wkładamy do piekarnika na ok. 15 - 20 min na 180 C. Na koniec ciasteczka można udekorować cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka pani Nutelli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej