
Składniki
100 gramów
25 gramów
0.4 litra
0.5 szklanki
1 opakowanie
350 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty namaczamy w zimnej kawie z ekspresu. Mocnej. Układamy na blaszce lub misce wyłożonej folią aluminiową.
Krok 2
Krem tortowy robimy z 300 ml mleka i 100g masła mikserem. Wykładamy około połowy na biszkopty.
Krok 3
Wiśnie z kompotu bez pestek układamy na kremie (zostawić kilka do dekoracji).
Krok 4
Resztę biszkoptów moczymy w pozostałych 50 ml mleka i układamy na wiśniach. Wykładamy resztę kremu na biszkopty moczone w mleku. Dekorujemy kilkoma wiśniami i biszkoptami.
Krok 5
Posypujemy obficie startą drobno czekoladą. Szybki i prosty deser zaspokajający każde podniebienie. W razie niespodziewanej wizyty gości lub do poobiedniej niedzielnej kawy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej