
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
2.5 szklanki
100 gramów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki suche: mąka, cukier, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Składniki "mokre" w drugiej misce: jajka, mleko i roztopione masło. Suche łączymy z moktymi mi dokładnie mieszamy (miksujemy).
Krok 2
Gotową masę nakładamy do foremek (3/4 wysokości). Do każdej foremki dorzucamy nasze ulubione składniki: rabarbar, kawałki gorzkiej czekolady, orzechy lub owoce sezonowe. Pieczemy w 200 stopniach C ok. 20-25 min.
Krok 3
Przepis podstawa jest od naszej (Klientki pozdrawiami) - lubię go;))) Nasza modyfikacja: mąką mieszamy 1,5 szkl. pszennej i 1 szkl. kukurydzianej. Ulubione składniki) dodaję bezpośrednio do foremki: nakłądam 1/2 foremki ciasta, dorzucam niespodziankę (rabarbar, czekoladę lub kawałki orzechów) i zalewam łyżka ciasta.
Krok 4
Nasze muffinki podajemy z bitą śmietaną i świeżymi borówkami. Smakuja bosko;))
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej