Ciastka delicje przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka delicje

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj mąkę z masłem, a następnie dodaj cukier, śmietanę i pozostałe składniki.

Krok 2

Wyrób ciasto i wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkuj i małą szklaneczką wykrój nieduże kółeczka.

Krok 4

Piecz w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu na środku każdego ciastka połóż pół łyżeczki dżemu, a wierzch polej polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka delicje - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej