Ciastka z marmoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciastka z marmoladą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

61

heart
1255 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1703 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

50 gramów

220 gramów

4 sztuki

100 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek.

Ciastka z marmoladą - Krok 1

Krok 2

W misce utrzyj miękkie masło i dodaj żółtka ciągle mieszając.

Ciastka z marmoladą - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj obie mąki, cukier puder, ekstrakt wanilinowy i wymieszaj mikserem na wolnych obrotach.

Ciastka z marmoladą - Krok 3

Krok 4

Blachę wyłóż pergaminem, ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskaj małe ciasteczka w okrągłym kształcie.

Ciastka z marmoladą - Krok 4

Krok 5

Na środek każdego nałóż odrobinę marmolady.

Ciastka z marmoladą - Krok 5

Krok 6

Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 15 minut.

Ciastka z marmoladą - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 25.09.2023

    Smaki mojego dzieciństwa. Przepis rewelacja, duży plus że jest masło a nie margaryna. Masło nadaje im rewelacyjny smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Binka

    Binka , 05.05.2022

    Ja robiłam w prawdzie z czekoladą ale są tak pysze że ciężko im się oprzeć

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bella Bel

    Bella Bel , 20.01.2021

    babubia robiła najlepsze na šwiecie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciastka z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciastka z marmoladąCiastka z marmoladą

Ciasteczka z marmoladą – chyba każdy z nas zna je doskonale z dzieciństwa. To były jedne z popularniejszych ciastek. Warto przywołać wspomnienia i upiec te słodkości we własnym domu. Posmakują dorosłym oraz dzieciom!

Dla kogo?

Dla fanów ciastek i ciasteczek. Zawsze lepiej upiec je samemu niż kupować gotowe. Ciastka z marmoladą będą miały sprawdzony skład, a także znakomity smak!

Na jaką okazję?

Kruche ciasteczka z marmoladą to przepis na każdą okazję. Można schrupać je do codziennej kawy, jak i zabrać do pracy. Zawsze się sprawdzą!

Czy wiesz, że?

Do ciasta kruchego najlepiej pasuje cukier puder. Dlaczego? Jest to ciasto o małej wilgotności, więc zwykły cukier mógłby się dobrze nie rozpuścić i skarmelizować w czasie pieczenia.

Dla urozmaicenia:

Podaj ciastka z marmoladą o ulubionym smaku. Truskawki, śliwki, owoce leśne – co wybierzesz?