Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

6 łyżek

400 gramów

30 gramów

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, cukrem, szczyptą soli i skórką cytrynową Potem do masy serowej dodajemy stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Musimy wyrobić ciasto. Potem wysmarować blachę margaryną. Na blasze ułożyć ciasto i podnieść brzegi. Budyń rozpuścić z odrobiną zimnego mleka, zrobić to dokładnie, nie może być grudek. Na koniec resztę mleka zagotować ze śmietaną, solą i cukrem. Kruszonkę zaczynamy przygotowywać od przesiania mąki, którą następnie mieszamy z kakao, cukrem i masłem. Ciasto powinno być równomiernie wysmarowane masą serową, którą posypujemy kruszonką. Na około 40 minut wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni Celsjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej