CIASTO STOKROTKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO STOKROTKA

Autor: Karolina Holly

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
240 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 szklanki

400 gramów

400 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z 3 galaretek (niebieska, brzoskwiniowa i jagodowa) rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy w dowolną kostkę.

Krok 2

Blachę o wymiarach 21/25 cm aż po brzegi wykładamy folią spożywczą. Herbatniki układamy i jeśli trzeba przycinamy. Za pomocą pędzelka nasączamy mlekiem.

Krok 3

Dwie cytrynowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody, żeby szybciej wystygła możemy włożyć do naczynia z zimną wodą. Kefir i śmietanę za pomocą miksera ubijamy z cukrem pudrem (najlepiej w wysokim naczyniu, masa pryska) Zimne galaretki cytrynowe też chwilkę ubijamy, następnie wlewamy do naszej masy i również chwilę miksujemy. Dodajemy nasze pokrojone galaretki i mieszamy za pomocą łyżki. Masę równo wlewamy na herbatniki.

Krok 4

Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki.

Krok 5

Galaretkę agrestową rozpuszczamy wg. instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia a następnie chowamy do lodówki. Co jakiś czas sprawdzamy, gdy jest już gęsta ostrożnie wlewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej