Błyskawiczne i super łatwe ciasto z owocami | Przepisy.pl pixel

Ciasto z owocami

Autor: BlackSwan

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 szklanki

10 dekagramów

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzeć dodając stopniowo jaja i cukier. Połączyć mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wsypać do utartej masy. W osobnej misce obtoczyć owoce w mące.

Krok 2

Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą, przelać do niej ciasto i wyłożyć na nie owoce. Piec ok. 40 minut w temp. 190 st. C.

Krok 3

Po upieczeniu, przed wyjęciem w pieca, posypać cukrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tęczowe bezy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej