Tęczowe bezy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tęczowe bezy

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 łyżeczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na bardzo sztywną pianę. Powoli dodawać cukier i na koniec sok z cytryny.

Krok 2

Tytkę posmarować od wewnątrz barwnikami i wyciskać bezy.

Krok 3

Piec około 3-4 godzin w temperaturze około 100 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tęczowe bezy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej