
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
500 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Posiekaj drobno czosnek podsmaż na oliwie, dodaj boczek i pokrojone w kostkę cukinie.
Krok 3
Podsmaż do momentu, aż cukinia się zeszkli.
Krok 4
Dopraw sola, pieprzem i pastą sezamową i świeżymi ziołami.
Krok 5
Wyłóż makaron na talerze i na wierzch dodaj cukinię. Ewentualnie możesz posypać całość startym żółtym serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej