Cukinia z twarożkiem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z twarożkiem ziołowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

8 sztuk

0.5 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, odetnij końce, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż połowę miąższu, środek posmaruj olejem.

Krok 2

Twarożek wymieszaj z posiekanymi: tymiankiem, majerankiem, bazylią i pietruszką.

Krok 3

Farsz dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 4

Cukinie zapiecz 15 minut w 180 stopniach w folii aluminiowej.

Krok 5

Tak przygotowany farsz nałóż do gorących cukinii, udekoruj listkami tymianku. Podawaj od razu po przygotowaniu.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z twarożkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej