
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
50 gramów
1 pęczek
400 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew, selera, cebulę i korzeń pietruszki pokrój w grubą kostkę. Warzywa wymieszaj z oliwą, odrobiną soli i pieprzu, a następnie rozłóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz około 30 minut w temperaturze 190°C.

Krok 2
W tym czasie posiekaj natkę pietruszki.

Krok 3
Upieczone warzywa umieść w garnku. Dodaj kaszę, groszek, orzechy, pomidory, szklankę wody i Fix Knorr.

Krok 4
Wszystko razem gotuj pod przykryciem około 20 minut. Gdy kasza zmięknie, dodaj parmezan i natkę pietruszki (w razie potrzeby dolej trochę wody). Kaszotto powinno mieć kremową konsystencję.


Dobra rada:
Jeżeli nie zależy ci, aby danie było wegetariańskie, możesz dodać kiełbasę chorizo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Serowe Kaszotto z kurczakiem i pomidorkami
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto warzywne
Marnowanie jedzenia to coraz większy problem w domach. Jak temu zaradzić? Pierwszy krok to planowanie posiłków i sporządzanie listy potrzebnych produktów. W sytuacji awaryjnej sprawdzą się dania jednogarnkowe! Jeśli w Twojej kuchni zalegają warzywa, a ich termin przydatności niedługo się kończy, wykorzystaj je do przygotowania pysznego kaszotto warzywnego. Ugotowane na miękko, odpowiednio doprawione, aromatyczne… brzmi całkiem nieźle jak na danie z resztek, prawda?
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które nie lubią wyrzucać jedzenia. Czyszczenie lodówki gwarantowane!
Na jaką okazję?
Na co dzień. Bo nawet w trakcie najbardziej zabieganego tygodnia znajdziesz czas, aby przygotować kaszotto warzywne. Równie dobrze smakuje na drugi dzień.
Czy wiesz, że?
Kaszotto uznawane jest za kuzyna włoskiego risotto. Same pyszności!
Dla urozmaicenia:
Do przepisu na kaszotto warzywne możesz dodać też aromatycznej kiełbasy chorizo. Pamiętaj tylko, że wtedy nie będzie to już danie wegetariańskie.