Łódeczki z grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łódeczki z grillowanymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

15 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

150 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię oraz pieczarki pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz warzywa, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Metalową formę do muffinek posmaruj margaryną.

Krok 3

Ciasto filo potnij na kwadraty o boku 10 cm i wyłóż nimi foremki.

Krok 4

Doprawione warzywa nałóż do każdej foremki, a na wierzchu każdej z nich połóż po kawałku sera.

Krok 5

Całość wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łódeczki z grillowanymi warzywamiŁódeczki z grillowanymi warzywami

Oto przepis, dzięki któremu szybko przyrządzisz efektowną przekąskę, znakomitą na przyjęcie. Do przygotowania łódeczek z grillowanymi warzywami potrzebne jest filo – to rodzaj cienkiego ciasta warstwowego, które wywodzi się z kuchni bałkańskiej. Do jego zrobienia używa się jedynie trzech składników: mąki, wody oraz oliwy. Po upieczeniu jest kruche i delikatne w smaku, świetnie skomponuje się więc z warzywno-serowym farszem. Jak go przygotować? Na początek na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz małe kawałki pieczarek i cukinii. Całość dopraw szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu i przyprawą uniwersalną, a następnie przełóż nadzienie do wyłożonych ciastem filo foremek. Na wierzchu każdej z nich połóż kawałek sera pleśniowego typu brie. Zapieczone w ten sposób ciasto będzie prezentowało się jeszcze bardziej apetycznie. Przed zaserwowaniem możesz dodatkowo przystroić je gałązkami świeżych ziół. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych potraw stanie się dzięki naszym przepisom prostsze niż kiedykolwiek.