Biała rzodkiew z kulkami serowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała rzodkiew z kulkami serowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

0.5 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewkę, ogórka i cebulę oczyść, a następnie pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski.

Krok 2

Połącz wszystkie składniki z sosem sałatkowym.

Krok 3

Ser roznieć widelcem. Dodaj koperek i śmietanę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj, po czym dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kulki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała rzodkiew z kulkami serowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej