
Składniki
2 sztuki
null
null
250 gramów
2 sztuki
null
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
0.5 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną kiełbasę i cebule podsmaż na oleju.
Krok 2
Poszatkowana i osoloną kapustę duś 15 minut na oleju.
Krok 3
Obrane ogórki pokrój w kostkę wraz z pomidorami, papryką i pieczarkami, wsyp do kapusty i obficie skrop maggi.
Krok 4
Dołóż kiełbasę z cebulą i przypraw, duś 20 minut, do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej