Delikatne staropolskie bitki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne staropolskie bitki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżeczki

null

null

500 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i osusz. Pokrój w poprzek włókien na mniejsze kawałki i lekko zbij tłuczkiem lub ręką.

Krok 2

Natrzyj solą i pieprzem obtocz w mące.

Krok 3

Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 4

Cebule obierz, posiekaj, zeszklij, dodaj mięso, podlej winem i duś na niewielkim ogniu, aż będzie miękkie.

Krok 5

Dopraw do smaku, wymieszaj z masłem i zdejmij z ognia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej