
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżeczki
null
null
500 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie i osusz. Pokrój w poprzek włókien na mniejsze kawałki i lekko zbij tłuczkiem lub ręką.
Krok 2
Natrzyj solą i pieprzem obtocz w mące.
Krok 3
Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 4
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij, dodaj mięso, podlej winem i duś na niewielkim ogniu, aż będzie miękkie.
Krok 5
Dopraw do smaku, wymieszaj z masłem i zdejmij z ognia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej