
Składniki
null
0.3 szklanki
150 gramów
2 sztuki
70 mililitrów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopt podziel na 3 krążki.
Krok 2
Białka ubij na sztywno, dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę soli.
Krok 3
W osobnej misce ubij mascarpone z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszaj z pianą z białek.
Krok 4
Każdy krążek ciasta nasącz kawą i przełóż masą serową oraz posyp czekoladą. Czynność powtarzać w przypadku kolejnych warstw. Schłodź około 2 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej