Deser dla wielbicieli kawy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla wielbicieli kawy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.3 szklanki

150 gramów

2 sztuki

70 mililitrów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt podziel na 3 krążki.

Krok 2

Białka ubij na sztywno, dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę soli.

Krok 3

W osobnej misce ubij mascarpone z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszaj z pianą z białek.

Krok 4

Każdy krążek ciasta nasącz kawą i przełóż masą serową oraz posyp czekoladą. Czynność powtarzać w przypadku kolejnych warstw. Schłodź około 2 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser dla wielbicieli kawy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej