
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 pęczek
20 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Sos dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ugotowany makaron ułóż na talerzach i polej sosem. Podawaj.
Krok 2
Oliwę i ser topiony podgrzej i wymieszaj tak, by stanowiły jednolita masę.
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 3
Czosnek rozgnieć w prasce, a natkę pietruszki oraz paprykę drobno posiekaj. Następnie dodaj je do sosu wraz z łyżką wody.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej