Diabelsko szybkie spaghetti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelsko szybkie spaghetti

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 pęczek

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Sos dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ugotowany makaron ułóż na talerzach i polej sosem. Podawaj.

Krok 2

Oliwę i ser topiony podgrzej i wymieszaj tak, by stanowiły jednolita masę.

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 3

Czosnek rozgnieć w prasce, a natkę pietruszki oraz paprykę drobno posiekaj. Następnie dodaj je do sosu wraz z łyżką wody.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelsko szybkie spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej