Dip sezamowy arabski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip sezamowy arabski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

4 sztuki

2 pęczki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.

Dip sezamowy arabski - Krok 1

Krok 2

Drobno posiekany czosnek utrzyj z pokruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i 2 łyżkami soku z cytryny.

Dip sezamowy arabski - Krok 2

Krok 3

Następnie stopniowo dodawaj pastę sezamową. Ucieraj tak długo, aż powstanie gęsty krem.

Dip sezamowy arabski - Krok 3

Krok 4

Utrzyj go z żółtkiem i jogurtem

Dip sezamowy arabski - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj z zieloną pietruszką i posiekanym białkiem.

Dip sezamowy arabski - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip ogórkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip sezamowy arabskiDip sezamowy arabski

Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.