
Składniki
4 opakowania
0.5 kilograma
0.5 sztuki
1 szklanka
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem, dodać ser i esencję waniliową.
Krok 2
Podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao (można zrobić w całości kakaowe lub białe - co kto lubi).
Krok 3
Na folii ułożyć prostokąt z herbatników (3 na 6 ciastek).
Krok 4
Posmarować go masą serową białą.
Krok 5
Przykryć drugą warstwą herbatników, posmarować masą serową z kakao, ale tylko na środkowy pasek.
Krok 6
Podnieść dwa zewnętrzne rzędy do góry i złożyć domek.
Krok 7
Polać polewą czekoladową.
Krok 8
Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej