Drobiowe zawijasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe zawijasy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 opakowania

4 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, podziel na cztery części i rozbij. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Paprykę, ogórki oraz ser feta pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj.

Krok 3

Każdy kotlet posmaruj cienką warstwą musztardy. Nałóż na brzeg łyżkę farszu. Zwiń mięso i zepnij wykałaczką.

Krok 4

Panieruj w jajku i bułce tartej. Smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe zawijasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej