
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
0.75 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuścić w rondelku i odstawić do ostudzenia
Krok 2
Jajka utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę
Krok 3
Dodać margarynę i nadal ucierać do uzyskania jednolitej kosnystencji
Krok 4
Dodać mąki (pszenną i ziemniaczaną) oraz proszek do pieczenie i wymieszać dokładnie
Krok 5
Podzielić ciasto na połowę, do jednej z połów dodać sok z cytryny oraz cukier wanilinowy do drugiej 2 łyżki kakao
Krok 6
Ciasto przelać do formy i piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej