Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 pęczki

1 opakowanie

1 szczypta

70 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Krok 2

Od cukinii odetnij stwardniałe końcówki i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę. (jeśli wolisz możesz wcześniej zdjąć skórkę).

Krok 4

Na oliwie podduś najpierw cukinię, następnie pomidory. Wlej kieliszek białego wina.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody i wlej do potrawy.

Krok 6

Dodaj makaron i całość gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj posypane posiekana świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z sosem cukiniowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej