
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
10
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżeczka
800 gramów
1 szklanka
20 sztuk
0.3 szklanki
3 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Obierz i posiekaj cebulę podsmaż na maśle, dodaj orzeszki pinii i upraż. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2
Pokrój oliwki, odsącz dynię z zalewy, sparz rodzynki.
Krok 3
Mięso wymieszaj z ryżem, cebulą orzeszkami, oliwkami, dynią z octu, rodzynkami, tartą bułką, dopraw pieprzem, imbirem i kardamonem. Dodaj jajko.
Krok 4
Odetnij wierch dyni, wydrąż miąższ, wnętrze natrzyj przyprawą Delikat. W dyni ułóż masę mięsną. Tak przygotowaną dynię połóż na blasze, skrop olejem, piecz 2 godziny w 180 stopni. Gotową ozdób uprażonymi na patelni pestkami dyni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej