
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z karmazyna oczyść, skrop niewielką ilością oliwy i posyp marynatą Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, następnie posiekaj dymkę i podsmaż.
Krok 3
Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj chwile, nie dopuszczając do zbrązowienia czosnku.
Krok 4
Na patelnię wlej całą zawartość puszki pomidorów i dokładnie wymieszaj rozgniatając pomidory.
Krok 5
Całość dopraw cukrem, chilli i świeżym sokiem z limonki, szczyptą soli, wymieszaj i duś ok. 10min do odparowania części płynu.
Krok 6
W międzyczasie grilluj filety z karmazyna po 3-5min z każdej strony. Podawaj z sosem pomidorowym posypane posiekana kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej