Funghi gratinati przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Funghi gratinati

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj i pokrój w cienkie paski. Włóż do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Seler i marchewkę pokrój w małą kostkę.

Krok 3

Przygotuj sos: wymieszaj żółtka, filety anchois, sok z cytryny oraz roztopione masło.

Krok 4

Dodaj odrobinę wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Grzyby polej sosem i piecz około 10 minut w temperaturze 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Funghi gratinati - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej